ŻUR

Butelka 470 g Opakowanie zbiorcze 12 x 470 g
ŚLĄSKI ŻUR
Zakwas

Składniki: woda, mąka żytnia, świeży czosnek, sól.

Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna 137 kJ / 32 kcal
Tłuszcz 0,3 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
Węglowodany 4,1 g
- w tym cukry 0,2 g
Białko 1,8 g
Sól 0,48 g

Termin przydatności: 3 miesiące.

Przechowywać w chłodnym miejscu.Po otwarciu przechowywać w lodówce, nie dłużej niż 7 dni.

Masa netto: 470 g.

PRZEPISY



Smakujom mi łobiady od moij Omy. Oni wiedzom, co mi podchodzi. Nojlepsze som rolady, a ze zupów, wiadomo, żur. Starka robiom go roztomańcie – może być postny abo żyniaty, z wusztym i szpyrkami. Tego kwaśnego, czoskowego smaku nie do sie z niczym pomylić. Jak w kożdej ślonskij chałpie, u Omy w kuchni stoi zakwas, żeby było z czego zrobić żur. Ponoć tyn prawdziwy musi być z dobrej, rubej mołki, czosku i wody. I yno taki sprawdzony, dobry zakwas, zamiynio zwyczajno zupa w, nojlepszy na świecie, żur moij Omy.