WAFLE / OBLATY

Torebka foliowa 22 g / 30 g / 40 g Pudełko 60 g Opakowanie zbiorcze 23 x 22 g / 30 g / 40 g
OBLATY TRADYCYJNE LIGHT 22 g
Obniżona zawartość tłuszczu

Składniki: mąka pszenna, olej rzepakowy, mleko w proszku odtłuszczone, cukier, sól. Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna - 1726 kJ / 408 kcal, tłuszcz - 3,7 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g, węglowodany - 80,2 g, w tym cukry - 3,9 g, białko 11,7 g, sól - 0,12 g.

OBLATY TRADYCYJNE SŁODKIE 30g / 60 g

Składniki: mąka pszenna, cukier, olej rzepakowy. Wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna - 1784 kJ / 422 kcal, tłuszcz – 6,8 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,7 g, węglowodany – 78 g, w tym cukry – 11,9 g, białko - 10,8 g, sól - 0,042 g.

OBLATY O SMAKU WANILIOWYM 30 g / 60 g

Składniki: mąka pszenna, cukier, olej rzepakowy, aromat. Wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna - 1775 kJ / 420 kcal, tłuszcz - 7,7 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,8 g, węglowodany – 74,6 g, w tym cukry – 9,3 g, białko - 10,8 g, sól - 0,037 g.

OBLATY CYNAMONOWE 30 g / 60 g

Składniki: mąka pszenna, cukier, cynamon 2,5%, olej rzepakowy, przyprawy korzenne. Wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna - 1775 kJ / 421 kcal, tłuszcz – 9,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,8 g, węglowodany – 70,8 g, w tym cukry – 9 g, białko – 9,9 g, sól - 0,031 g.

OBLATY ORZECHOWE 30 g / 60 g

Składniki: mąka pszenna, cukier, olej rzepakowy, orzechy laskowe prażone 2%, aromat. Wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna – 1830 kJ / 434 kcal, tłuszcz – 9,7 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,7 g, węglowodany – 75 g, w tym cukry – 9,8 g, białko – 10,2 g, sól - 0,036 g.

OBLATY CZOSNKOWE 30 g

Składniki: mąka pszenna, czosnek suszony 3%, sól, olej rzepakowy, mleko w proszku odtłuszczone. Wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna – 1644 kJ / 388 kcal, tłuszcz – 3,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g, węglowodany – 76,8 g, w tym cukry – 4,7 g, białko – 11,7 g, sól - 0,92 g.

OBLATY KUKURYDZIANE 40 g

Składniki: mąka kukurydziana 51 %, mąka pszenna, olej rzepakowy, mleko odtłuszczone w proszku, sól. Wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna – 1816 kJ / 430 kcal, tłuszcz – 9,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,8 g, węglowodany – 74,3 g, w tym cukry – 4,2 g, białko – 10,3 g, sól – 0,19 g.

Termin przydatności: 6 miesięcy.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

SMAKI OBLATÓW

TRADYCYJNE LIGHT
22 g

TRADYCYJNE SŁODKIE
30 g

WANILIOWE
30 g

ORZECHOWE
30 g

CYNAMONOWE
30 g

CZOSNKOWE
30 g

KUKURYDZIANE
40 g

Pamiętam, jakby to było wczoraj. Wakacje, piękny letni dzień, bardzo wczesny ranek. I babcia, mieszająca proste ciasto: woda, mąka i olej. Z namaszczeniem smarująca piękne żeliwne formy - jak sama mówiła, żelozka albo klyszcze - pszczelim woskiem. A potem dodająca sekretne składniki: cukier, mleko, wanilia, cynamon. Cały smak oblatów, zawarty w prostym przepisie. Każdy wafel wabiący zapachem, kruchy, delikatny. Pamiętam też wyprawy do centrum miasta, moją porcję oblatów "do sprzedania", niechęć, z jaką to robiłam i przedsiębiorczość babci, która każdego potrafiła zachęcić do zakupu. Pamiętam także tych, którzy wracali do nas codziennie - po znajomy, kuszący przysmak.

zobacz książkę

kliknij i obróć!