Składniki: cukier, syrop glukozowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sok zagęszczony z rabarbaru 0,9%, aromat, barwnik: czerwień buraczana.
Wartość odżywcza na 100g: | |
---|---|
Wartość energetyczna | 388 kcal 1647 kJ |
Tłuszcz | 0 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 97 g |
- w tym cukry | 68 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |
Termin przydatności: 12 miesięcy.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 80 g.
Z czasów dzieciństwa pamiętam ogródek i rosnące w nim owoce, z których babcia potrafiła wyczarować różne przysmaki: ciasta, wina, soki i kompoty. Ciepłe letnie dni, wypełnione pięknymi zapachami, unoszącymi się z kuchni, smakiem dojrzałych owoców, jedzonych prosto z krzaka i beztroskimi zabawami to wspomnienia mojego dzieciństwa. Nasza starka umiała zrobić najlepsze maszkety. Do dziś agrest, rabarbar czy śliwka kojarzą mi się z babciną kuchnią.